ARKIV

MÖT OSS PÅ MOTALA EXPO

Publicerad 2019-03-15

15 -16 mars finns Bostadstiftelsen Platen med på Motala Expo. Besök oss i monter Y11. Motala Expo är i Team Sportia-hallen under fredag och lördag. I år är det den 12:e upplagan av Östergötlands största företagsmässa. Välkommen till vår monter.

PLATENKORTSERBJUDANDE HOS TAXIBIL I...

Publicerad 2019-03-04

Fr o m idag upphör Platenkortserbjudandet hos Taxibil i Östergötland att upphöra. 

För aktuella erbjudanden, klicka här! 

TRYGGHETSVANDRING I CHARLOTTENBORG

Publicerad 2019-03-04

Tisdagen den 12 mars kommer Brottsförebyggande rådet i Motala (BRÅMO), Polisen och representanter för Motala kommun att genomföra en trygghetsvandring i Charlottenborg. Trygghetsvandringar görs för att identifiera risker och otrygga områden i bostadsområdet samt att titta på möjliga åtgärder för att öka trygghetskänslan. Bostadsstiftelsen Platen kommer att medverka vid vandringen. 
Vandringen startar kl. 19.00.   

DÖRR TILL DÖRR-FÖRSÄLJARE PÅ VÄSTER

Publicerad 2019-02-14

En hyresgäst har hört av sig till oss angående besök hen fått vid sin lägenhetsdörr av personer som vill sälja grön el.
Personerna har frågat efter personnummer, bankkonto osv. 

Vi har ju fått lära oss att vara försiktiga med att lämna ut våra personuppgifter för vår egen säkerhets skull och det kan kännas obehagligt att göra detta till någon som knackar på dörren. 

Enklaste sättet att slippa dörr till dörr-försäljning är att du själv sätter upp en skylt på din lägenhetsdörr som talar om att du inte tillåter försäljare att ringa på din dörr.  

Om du känner obehag, så kan du alltid avsluta samtalet och stänga dörren.

Vi vill bara konstatera att Bostadsstiftelsen Platen inte har givit något uppdrag till dessa personer och de företräder inte vårt företag. Om vår personal behöver knacka på din dörr, så har vi alltid en legitimation från vårt företag att visa upp. Förhoppningsvis känner du dessutom igen den som ringer på dörren, eftersom personen antagligen jobbar för oss i ditt område i vanliga fall.  

PS. Om dessa personer är försäljare som vill erbjuda dig som hyresgäst avtal på er elförbrukning. kom då ihåg att du är fri att välja vilken elleverantör du vill, men själva elabonnemanget är bundet till Vattenfall.  

  

BOSTADSSTIFTELSEN PLATEN SÖKER EN...

Publicerad 2019-01-03

Bostadsstiftelsen Platen söker en förvaltningsassistent till förvaltningsavdelningen, BoService. 

Läs mer om tjänsten, här. 

NYÅRSVANDRING

Publicerad 2018-12-27

Välkommen till den årliga Nyårsvandringen. Gör som så många andra, kom och gå den härliga promenaden som är kantad av vackert ljus med trevliga stopp. 

15:30-16.00 Borens IK lämnar ut tipspromenadslappar i Folkets Hus foaje och Borens IK och bridgeklubben visar sin verksamhet. Promenaden inleds kl.16.00 vid Folkets Hus med inledningstal av Lotta Karlsson. Tipspromenad med start vid Folkets Hus Bostadsstiftelsen Platen bjuder på godis och en liten julgåva vid Platenhuset. Hamnrådet bjuder på glögg och pepparkaka i hamnen Tullkammaren har fiskdamm Kaffe, kaka och korv vid kyrkan 16.30 Nyårsbön med Motettekören i Motala kyrka Avslutar med fyverkeri kl.17.30 vid Motalavikens södra strand

HYRESÖVERENSKOMMELSE KLAR FÖR 2019 ÅRS HYROR

Publicerad 2018-11-29

Efter förhandling med Hyresgästföreningen är de nya hyrorna för 2019 klara.

Den 1 januari höjs hyrorna i lägenheter med varmhyra med 18 kronor per kvadratmeter och år, vilket motsvarar ett snitt på 2,02 %. Det innebär en höjning med cirka 105 kronor per månad för en normalstor lägenhet med tre rum och kök (70 kvm).

För lägenheter med kallhyra blir hyreshöjningen 14 kronor per kvadratmeter och år, vilket innebär en höjning med cirka 82 kronor per månad för samma lägenhet som beskrivs ovan.

För lägenheterna i Bråstorp (Granitvägen, Gnejsvägen och Kalkstensvägen) blir hyreshöjningen 28 kronor per kvadratmeter och år. Hyreshöjningen i Bråstorp är högre än snittet. Parterna har tagit hänsyn till byggnadsår och standard efter jämförelse med likvärdiga bostadsområden och enats om en justering av hyresnivåerna på Bråstorp.

För lägenheterna på Guldkullen förhandlades om ett undantag, vilket innebär att det inte blir någon hyreshöjning för dessa.

Dessutom gjordes en överenskommelse för de boende i våra ytterområden som har en maxgräns för den elförbrukning som ingår i hyresavtalet. Denna gräns justerades till:

·         9 000 kWh (2 -3 rok) 
·         11 000 kWh (4 rok och större) 

GARAGE OCH EXTRA FÖRRÅD
Hyrorna för garage, carport, bilplatser samt extra förråd lämnas oförändrade tills vidare.

LOKALER 
För lokaler med förhandlingsklausul höjs hyran med 15 kronor per kvadratmeter per år.

 

Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala
Tel 0141-22 89 00 | Fax 0141-532 46
E-post: info@platen.se

Bostadsstiftelsen Platen är ett mycket stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är dominerade på hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda allsidiga, goda och prisvärda bostäder till alla.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om cookies   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL