MINA SIDOR - LOGGA IN    |     KONTAKTA OSS    |     JOBBA HOS OSS    |     DRIFTSINFORMATION ”facebook””youtube””Linkedin”

 

ARKIV

HYRORNA KLARA FÖR 2018

Publicerad 2017-11-28

Efter förhandling med Hyresgästföreningen är de nya hyrorna för 2018 klara. 

Den 1 januari höjs hyrorna i lägenheter med varmhyra med 5,75 kronor per kvadratmeter och år, vilket motsvarar ett snitt på 0,67 %. Det innebär en höjning med cirka 33 kronor per månad för en normalstor lägenhet med tre rum och kök (70 kvm).

För lägenheter med kallhyra blir hyreshöjningen 5,00 kronor per kvadratmeter och år, vilket innebär en höjning med cirka 29 kronor per månad för samma lägenhet som beskrivs ovan.

För lägenheterna i Bråstorp (Granitvägen, Gnejsvägen och Kalkstensvägen) blir hyreshöjningen 12,00 kronor per kvadratmeter och år. Hyreshöjningen i Bråstorp är högre än snittet. Parterna har tagit hänsyn till byggnadsår och standard efter jämförelse med likvärdiga bostadsområden och enats om en justering av hyresnivåerna på Bråstorp.

För lägenheterna på Guldkullen samt för våra nybyggnationer i kvarteret Vårdaren 11 i Motala och Brunneby Hälla 1:247 förhandlades om ett undantag, vilket innebär att det inte blir någon hyreshöjning för dessa.

Dessutom gjordes en överenskommelse för de boende i våra ytterområden som önskar överta elabonnemanget att hyran sänks med 66 kr per kvadratmeter och år fr o m 1 januari 2018. 
Överenskommelsen innebär också att maxgränsen för den elförbrukning som ingår i hyresavtalet justerades till: 
10 000 kWh (2 -3 rok) och 12 000 kWh (4 rok och större) 

GARAGE OCH EXTRA FÖRRÅD
Hyrorna för garage, carport, bilplatser samt extra förråd lämnas oförändrade tills vidare.

LOKALER
För lokaler med förhandlingsklausul höjs hyran med 5,75 kronor per kvadratmeter per år.

Bostadsstiftelsen Platen har, även i år, lagt ett av Sveriges lägsta hyresyrkanden och överenskommelsen hamnade på en ökning av hyran med 0,66 % i snitt. Förhandlingen med Hyresgästföreningen har skett i mycket god anda och med stort ansvarstagande från båda parter.

21 NOVEMBER ÄR SNART HÄR! ...

Publicerad 2017-11-15

Och den 21 november är den sista dagen du digitalt kan svara på eller skicka in ditt svar på vår kundundersökning. Gör din röst hörd, så vi får veta vad du tycker!

Tack för din medverkan!

BOSTADSSTIFTELSEN PLATEN HAR ÖVERLÄMNAT SITT...

Publicerad 2017-11-13

Bostadsstiftelsen Platens styrelse har fastställt och överlämnat sitt hyresyrkande till Hyresgästföreningen.

Vårt yrkande är en höjning med i genomsnitt 8,75 kronor per kvadratmeter fr o m 1 januari 2018, vilket motsvarar cirka 1 % i hyreshöjning. Ökade kostnader för bland annat driften samt en fortsatt satsning på underhåll är förklaringen till hyresyrkandet.

 

Telefon 0141-655 855 
E-post: info@platen.se
Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala

Bostadsstiftelsen Platen är ett stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är en viktig aktör på den lokala hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda lägenheter för alla generationer, på ett hållbart och ett klimatsmart sätt.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om webbplatsen   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL