MINA SIDOR - LOGGA IN    |     KONTAKTA OSS    |     JOBBA HOS OSS    |     DRIFTSINFORMATION ”facebook””youtube””Linkedin”

 

ARKIV

VÄLKOMMEN TILL NYÅRSVANDRING

Publicerad 2021-12-31

Kl 16:00 på Nyårsafton

En nyårspromenad ut med...
Församlingshemmet - PlatenHuset - Hamnen -  Tullkammaren - Motala Kyrka - Församlingshemmet

Program
Kl 15.45 Start och mål vid församlingshemmet.
Kl 16.00 Nyårstal av Mattias Philipsson, VD Svensk Plaståtervinning Samling vid församlingshemmets parkering. Vandringen startar efter talet.
kl 17.00 Nyårsbön i Motala Kyrka, Motettkören.
kl 17.45 Fyrverkeri från södra stranden
kl 18.00 Avslutning

TOMTEN KOMMER TIDIGT MED ETT JUBILEUMSPRIS!

Publicerad 2021-12-16

Nästa år fyller vi i Bostadsstiftelsen Platen 70 år och vi tjuvstartar vårt jubileum med några fina julklappar till våra hyresgäster! Nu är det dags för den andra julklappen - boken ”Boas åker” av Bo Axelsson.

I "Boas åker" får läsarna vara med från tidernas begynnelse och möta de första människorna. Sedan följer mängder av människoöden från skilda delar av vår värld med humor, kärlek, allvar, sorg och en och annan groda.

Boas åker kan du köpa för bara 70 kronor (ordinarie pris 299 kronor) om du mejlar till Tomten på: ulf-henrik.ostlund@platen.se – då ingår leverans före julafton. Vi behöver ha din beställning senast den 22 december.

God jul!

VI BJUDER PÅ LUCIATÅG

Publicerad 2021-12-13

Vi vill bjuda på lite Luciamys. Så fram med glöggen, pepparkakan och lussekatten så bjuder vi på ett digitalt Luciatåg. Det är VocalSongsez och Vocalis från Motala Kulturskola och Motala Kammarkör som framför Luciatåget. 

Lucia: Lovisa Ekström, Dirigent: Anna Gullman 
God Lucia önskar Bostadsstiftelsen Platen

Se Lucia här>>

ÄNDRADE ÖPPETTIDER MÅNDAG 13/12

Publicerad 2021-12-12

Måndag den 13 december stänger hela företaget kl 12.00 på grund av personaldag för samtlig personal. Vid akuta problem i fastigheten, ring vår fastighets- och störningsjour, 0141 - 21 95 40.

BILJETTER TILL KAMMARKÖRENS JULKONSERT!

Publicerad 2021-12-09

Missade du att hämta ut biljetterna som vi bjuder alla våra hyresgäster på till Motala kammarkörs julkonsert i Equmeniakyrkan den 18 december?

Lugn – det finns några biljetter kvar som du kan hämta ut i Platenhuset om du har ett Platenkort. 

Från och med i dag släpper vi biljetterna, så om du redan har hämtat två biljetter finns nu möjlighet att hämta fler.

Idag, torsdag den 9 december, har vi öppet i Kundcenter klockan 14-16. Har du inte möjlighet att besöka oss då, så måste du boka en tid för ditt besök för att hämta biljetterna.

Under konserten har du också chansen att vara med i med ett musikquiz. För alla som deltar i den väntar fin-fina priser. Fika och godsaker finns att köpa i caféet i pausen.

Vänligen respektera Kammarkörens övning före konserten. Vi kan därför inte släppa in någon i konsertlokalen förrän klockan 14.40 till konserten som börjar vid 15.

Glöm inte att ta med ditt covidpass – vi kontrollerar alla vid entrén. Och har du halsont, snuva, feber, hosta eller annan sjukdomskänsla – stanna hemma!

HYRESFÖRHANDLINGEN ÄR SLUTFÖRD

Publicerad 2021-12-01

RESULTAT AV HYRESFÖRHANDLINGEN FÖR DIG SOM BOR HOS BOSTADSSTIFTELSEN PLATEN – NY HYRA FRÅN 1 JANUARI 2022

Efter förhandling med Hyresgästföreningen är de nya hyrorna för 2022 klara.

Den 1 januari höjs hyrorna i lägenheter med varmhyra med totalt 18 kronor per kvadratmeter och år. Det innebär en höjning med cirka 105 kronor per månad för en normalstor lägenhet med tre rum och kök (70 kvm). Av höjningen på 18 kronor avsätts 4 kronor till Bostadsstiftelsen Platens satsning på trygghet och integration inom våra bostadsområden.  

För lägenheter med kallhyra blir hyreshöjningen 15 kronor per kvadratmeter och år, vilket innebär en höjning med cirka 87 kronor och 50 öre per månad för samma lägenhet som beskrivs ovan. Av höjningen på 15 kronor avsätts 3 kronor per kvadratmeter till Bostadsstiftelsen Platens satsning på trygghet och integration inom våra bostadsområden. 

Din nya hyra kommer att framgå av din kommande hyresavi. 

GARAGE OCH EXTRA FÖRRÅD

Hyrorna för garage, carport, bilplatser samt extra förråd kommer att vara föremål för en separat översyn under året och lämnas oförändrade tills vidare.

LOKALER

För lokaler med förhandlingsklausul höjs hyran med 18 kronor per kvadratmeter per år.

Å Platens vägnar önskar jag samtliga hyresgäster God Jul & Gott Nytt År!

Motala den 1 december 2021

Lars Åke Landén

Verkställande Direktör

 

Telefon 0141-655 855 
E-post: info@platen.se
Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala

Bostadsstiftelsen Platen är ett stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är en viktig aktör på den lokala hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda lägenheter för alla generationer, på ett hållbart och ett klimatsmart sätt.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om webbplatsen   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL