Hem / FÖR DIG SOM BOR HOS OSS / Förmåner/Mervärden / TV - Bredband - Telefoni

TV - BREDBAND - TELEFONI

Com Hem levererar analoga och digitala TV-kanaler enligt kanalutbudet för Motala tätort, Borensberg och ytterområdena.
iTUX levererar digitala bredbands-, TV- och telefonitjänster via fiberuttaget.

Bättre bild o ljud på Com Hems kanaler

I september sker en teknikförändring i Com Hems leverans av de TV-kanaler som ingår i grundutbudet i våra lägenheter. Förändringen innebär att alla TV-kanaler kommer att sändas med digital teknik som innebär att både bild och ljud förbättras. Dessutom innebär den nya tekniken att du i fortsättningen kan ta med dig dina TV-kanaler digitalt via mobil/surfplatta/dator till husvagnen eller sommarstugan.

Idag levereras analoga sändningar via Com Hem-uttaget i våra lägenheter. Kanalutbudet ser olika ut, beroende på om du bor i Motala, Borensberg eller någon annan av våra orter runt om i kommunen. De nya digitala sändningarna kommer för alla våra hyresgäster i Motala tätort innebära att vi får ett nytt kanalutbud som innehåller 14 kanaler. Se kanalutbudet nedan.  

En förbättring är också att Com Hem Play ingår i grundutbudet, vilket gör att du kan se ditt TV-utbud via mobil/surfplatta/dator var som helst i hela EU, så du kan alltså ta med dig dina TV-kanaler till husvagnen, sommarstugan eller på din semesterresa. 

Om du har en äldre TV, köpt före 2008, så behöver du skaffa en digital-TV-mottagare. Du kan söka upp din TV-modell på Com Hems hemsida för att få mer information om vad som gäller.

En månad innan de analoga sändningarna upphör kommer en rullande informationstext ligga ute på TV-kanalerna, så att du kan förbereda dig på ett bra sätt.  

Förändringen påverkar inte dig om du redan idag köper digitala kanaler hos Com Hem och det påverkar inte heller dig som köper TV-kanaler via fiberuttaget.

VAD FÖRÄNDRAS?

• Ny teknik gör att kanalutbudet kommer att förändras under september. Den analoga tv signalen blir digital.
• Förändringen kommer att påverka kanalutbudet som kommer att ändras.
• Du kommer även fortsättningsvis att ha ett visst grundutbud på tv-kanaler som ingår i hyran.
• Det finns INGET krav från oss på Platen, att du måste teckna ett abonnemang i samband med förändringen.  

OM JAG VILL HA FLER TV-KANALER, HUR GÖR JAG DÅ? 
Vill du få fler kanaler än grundutbudet, har du två alternativ. Antingen tecknar du ett extra avtal med Com Hem eller så tecknar du ett avtal med någon av leverantörerna i iTUX fibernät. Då betalar du för de kanaler som du tecknar abonnemang för under avtalstiden.

Com Hem och ordinarie kanalutbud

I din lägenhet kan du se ett antal tv-kanaler från Com Hem. Du kan se dessa tv-kanaler digitalt och ytterligare några analogt. Alla dessa kanaler kan du se utan abonnemang. För att se vilka kanaler som levereras till just dig, se vår sida Kanalutbud.

Saknar du tv-kanaler i ditt utbud, kan du lägga till tv-kanaler genom ett abonnemang - Com Hem har ett av Sveriges största utbud av tv och play-tjänster. 

Du kan även beställa bredband via Com Hem. Ditt Com Hem-uttag är uppkopplat via vårt fastighetsnät till Com Hems rikstäckande nät. 

Om du har frågor kontakta Com Hem Kundservice på 90 222 eller läs mer på comhem.se.

AVTAL OM KABEL-TV FÖRLÄNGT MED COM HEM

Avtalet med Com Hem kommer nu att gälla till mars 2021, vilket innebär att samtliga ComHem-tjänster levereras i det vanliga ComHem-uttaget i lägenheten.

För felanmälan, fakturafrågor och uppsägning ring Com Hems Kundsevice, tel 90 222, eller läs mer på www.comhem.se

iTUX ANSVARAR FÖR FIBERNÄTVERKET I VÅRA LÄGENHETER

Fiberanslutningen till lägenheterna innebär att du som bor hos oss eller hyr en lokal kan beställa bredband, telefoni och TV från flera olika leverantörer, läs mer på motala.itux.se för att få mer information om tjänsteleverantörer och priser.

Vid frågor om iTUX, kontakta info@itux.se eller 0771 - 40 70 77. 

Undantag finns för adresserna på Vallgatan 10 - 12 i Borensberg, Gnejsvägen 33 - 87, Brommagatan och Drottninggatan 77 - 79, Båtmansgatan 16 i Motala samt på Hökavägen och Unnarydsvägen i Godegård.   

TELIA ÄR INTE LEVERANTÖR I ITUX-PORTALEN 

Telia har erbjudits möjligheten att vara leverantör i iTUX-portalen, men har själva valt att inte vilja fortsätta leverera tjänster till våra hyresgäster. 

För hyresgäster som har avtal med Telia, så avslutas tjänsten i samband med att migreringen sker från Öppen fiber till iTUX- fibernätverk.   

Då vi fått många frågor kring detta, väljer vi att lägga ut denna information som en förklaring. 

Om du har frågor till Platen angående bredband/TV/telefoni, kontakta gärna oss via bredband@platen.se.

Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala
Tel 0141-22 89 00 | Fax 0141-532 46
E-post: info@platen.se

Bostadsstiftelsen Platen är ett mycket stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är dominerade på hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda allsidiga, goda och prisvärda bostäder till alla.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om cookies   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL