MINA SIDOR - LOGGA IN    |     KONTAKTA OSS    |     JOBBA HOS OSS    |     DRIFTSINFORMATION ”facebook””youtube””Linkedin”

 

ARKIV

GOTT NYTT 2021!

Publicerad 2020-12-31

Vi önskar alla våra hyresgäster och samarbetspartners ett Gott Nytt År! 
Med hopp om ett bättre 2021!

Vi bjuder på Luciatåg med sångare ur Motala...

Publicerad 2020-12-13

Många Luciatåg är inställda i år på grund av pandemin. Men vi vill ändå bjuda på lite Luciamys.  Så fram med glöggen, pepparkakan och lussekatten.  Få lite ljus i mörkret av medlemmarna ur Motala kammarkör, som bjuder på ett digitalt Luciatåg.    

God Lucia önskar Bostadsstiftelsen Platen

Se Lucia här>>

HYRESFÖRHANDLINGEN ÄR SLUTFÖRD

Publicerad 2020-12-08

Hyresförhandlingen mellan Bostadsstiftelsen Platen och Hyresgästföreningen är slutförd. 

HYRESFÖRHANDLINGENS RESULTAT
Efter förhandling med Hyresgästföreningen är de nya hyrorna för 2021 klara. Den 1 januari höjs hyrorna i lägenheter med varmhyra med 10 kronor per kvadratmeter och år, vilket motsvarar ett snitt på 1,1 %. Det innebär en höjning med cirka 58 kronor per månad för en normalstor lägenhet med tre rum och kök (70 kvm).

För lägenheter med kallhyra blir hyreshöjningen 8,50 kronor per kvadratmeter och år, vilket innebär en höjning med cirka 49 kronor per månad för samma lägenhet som beskrivs ovan.

GARAGE OCH EXTRA FÖRRÅD 
Hyrorna för garage, carport, bilplatser samt extra förråd lämnas oförändrade tills vidare.

LOKALER
För lokaler med förhandlingsklausul höjs hyran med 10 kronor per kvadratmeter per år.

NYÅRSVADRINGEN STÄLLS IN

Publicerad 2020-12-03

Coronapandemin sätter stopp för årets nyårsvandring i Motala stadspark och hamnområde. Vi kan ändå njuta av ljussättningen runt kyrkan, hamnen och parken. 


På grund av den rådande pandemin och gällande restriktioner har alla medarrangörer kommit överens om att 2020 års nyårsvandring i Stadsparken och Hamnområdet ställs in. Det känns mycket tråkigt då vi vet att många uppskattar traditionen och att vandringen brukar vara välbesökt. Men det är också därför vi inte kan ordna ett likvärdigt alternativ utan risk för trängsel och smittspridning.

Ljussättande gymnasieelever

Områdena kring parken, kyrkan och hamnen kommer dock även i år att få en ljussättning formgiven av eleverna på Platengymnasiets Teknikprogram med Designinriktning i samarbete med FERGIN, Hamnrådet och Svenska kyrkan. Installationerna kommer upp 15 december och sitter uppe under hela jullovet. 

Vi önskar alla Motalabor ett gott slut på 2020 och ett trevligt firande på egen hand. Vi hoppas på att kunna arrangera ett bra och säkert evenemang nästa år. 

Vänliga hälsningar
Motala kommun, Borens IK, Bostadsstiftelsen Platen, Designinriktningen på Platengymnasiets Teknikprogram, Hamnrådet, Motala Bridgeallians, Motala Folkets Hus, Motala Församling, Svecia Travels och Tillväxt Motala.

 

Telefon 0141-655 855 
E-post: info@platen.se
Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala

Bostadsstiftelsen Platen är ett stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är en viktig aktör på den lokala hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda lägenheter för alla generationer, på ett hållbart och ett klimatsmart sätt.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om webbplatsen   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL