MINA SIDOR - LOGGA IN    |     KONTAKTA OSS    |     JOBBA HOS OSS    |     DRIFTSINFORMATION ”facebook””youtube””Linkedin”

 

ARKIV

HYRESÖVERENSKOMMELSE KLAR FÖR 2019 ÅRS HYROR

Publicerad 2018-11-29

Efter förhandling med Hyresgästföreningen är de nya hyrorna för 2019 klara.

Den 1 januari höjs hyrorna i lägenheter med varmhyra med 18 kronor per kvadratmeter och år, vilket motsvarar ett snitt på 2,02 %. Det innebär en höjning med cirka 105 kronor per månad för en normalstor lägenhet med tre rum och kök (70 kvm).

För lägenheter med kallhyra blir hyreshöjningen 14 kronor per kvadratmeter och år, vilket innebär en höjning med cirka 82 kronor per månad för samma lägenhet som beskrivs ovan.

För lägenheterna i Bråstorp (Granitvägen, Gnejsvägen och Kalkstensvägen) blir hyreshöjningen 28 kronor per kvadratmeter och år. Hyreshöjningen i Bråstorp är högre än snittet. Parterna har tagit hänsyn till byggnadsår och standard efter jämförelse med likvärdiga bostadsområden och enats om en justering av hyresnivåerna på Bråstorp.

För lägenheterna på Guldkullen förhandlades om ett undantag, vilket innebär att det inte blir någon hyreshöjning för dessa.

Dessutom gjordes en överenskommelse för de boende i våra ytterområden som har en maxgräns för den elförbrukning som ingår i hyresavtalet. Denna gräns justerades till:

·         9 000 kWh (2 -3 rok) 
·         11 000 kWh (4 rok och större) 

GARAGE OCH EXTRA FÖRRÅD
Hyrorna för garage, carport, bilplatser samt extra förråd lämnas oförändrade tills vidare.

LOKALER 
För lokaler med förhandlingsklausul höjs hyran med 15 kronor per kvadratmeter per år.

DAGS ATT BOKA SITT INTRESSE PÅ VÅRA NYA...

Publicerad 2018-11-06

Den 8 - 22 november kan du boka ditt intresse på en lägenhet i vår nybyggnation i Gamla stan. 
Bokning sker via Mina Sidor, vilket innebär att du först måste vara registrerad som intressent. Har du inte registrerat ditt intresse ännu, gör det här! 

Du kan även titta mer på lägenheterna genom att titta på denna sida. 
Ordinarie uthyrningsregler gäller för dessa lägenheter, läs mer här.   

 

Telefon 0141-655 855 
E-post: info@platen.se
Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala

Bostadsstiftelsen Platen är ett stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är en viktig aktör på den lokala hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda lägenheter för alla generationer, på ett hållbart och ett klimatsmart sätt.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om webbplatsen   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL