MINA SIDOR - LOGGA IN    |     KONTAKTA OSS    |     JOBBA HOS OSS    |     DRIFTSINFORMATION ”facebook” ”youtube”

TRIVSEL OCH SKÖTSEL

Vårt varumärkeslöfte signalerar just att boende - inte bara bostäder - är viktigt för oss. 

HUR DET ÄR ATT BO HOS PLATEN

 Vi engagerar oss både för att du som hyresgäst ska kunna bo bra där du lever och för att du ska kunna leva bra där du bor. För oss betyder det allt som skapar trivsel i och runt boendet.

När vi människor bor nära varandra ställs höga krav på oss. Vi som är hyresgäster hos Bostadsstiftelsen Platen måste visa hänsyn för varandra för att boendet ska kännas tryggt, säkert och trivsamt.

I den här skriften förklarar vi hur vi tillsammans skapar det boende, som gör att du som hyresgäst ska trivas hos oss. Vi förklarar vad som är ditt ansvar som hyresgäst och vad som är vårt ansvar som hyresvärd.

Klicka på bilden och du kan läsa vår broschyr
Här kan du ladda ner en PDF >>

Tillägg till Bostadstiftelsen Platens ordningsregler fr o m 1 juli 2019.
Här kan du ladda ner en PDF >>

SOMMAR, SOL OCH HÄNSYN TILL DINA GRANNAR

Sommar är förknippat med ett antal frågeställningar kring grillning, bad med mera.

Får jag ha pool?

Nej, det är inte tillåtet att ställa upp utomhuspooler på Bostadsstiftelsen Platens mark. Endast en barnpool för de minsta barnen, med ett vattendjup på max 20 cm, är tillåtet att ha på din förhyrda mark, det vill säga tomten i anslutning till din bostad, och du är själv fullt ansvarig för detta. 

Det inte är tillåtet att fylla poolen med varmvatten från lägenheten.

Får jag ha studsmatta?

Nej, det är inte tillåtet att ha studsmatta på Bostadsstiftelsen Platens mark. Om du som hyresgäst vill ha en studsmatta på din förhyrda mark, det vill säga tomten i anslutning till din bostad, är du fullt ansvarig för detta. 

Om dina grannar störs av ljud från studsmattan eller liknande så är det heller inte lämpligt att ha studsmatta på sin förhyrda mark.

Är det lämpligt att röka på uteplats/balkong?

Man får röka på uteplatsen/balkongen. Men även om det är tillåtet att röka ska man visa hänsyn till sina grannar. På sommaren vill många sitta på uteplatsen/balkongen och njuta av fina vädret. Då kan det vara lämpligt att ta lite extra hänsyn om man röker ute. 

Det är alltid bra att prata med sina grannar och ta reda på om de störs av rökningen.

Jag blir störd av min granne, vad ska jag göra?

Det är alltid bra om man kan prata med sin granne själv och förklara att man blir störd. Om du inte vill det eller redan har gjort det utan förbättring kontaktar du info@ platen.se. 

Förekommer det störning efter kl. 16:00 kan du kontakta vår störningsjour på telefonnummer 0141 – 21 95 40. 

Kostnader gällande utryckning av störningsjour kan komma att debiteras den störande hyresgästen.

Får jag grilla på min balkong/uteplats?

Det är förbjudet att grilla med kol- eller gasolgrill på balkong med anledning av den höga brandrisken. Vi hänvisar i stället till de iordningsställda grillplatser som finns i våra områden.

Tänk på att röken inte stör din omgivning. El-grill får användas på balkong och uteplats men tänk på matoset så att du inte stör dina grannar.

Klicka här för att hitta en grillplats nära dig! >>

Tel 0141-22 89 00 
E-post: info@platen.se
Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala

Bostadsstiftelsen Platen är ett stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är en viktig aktör på den lokala hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda lägenheter för alla generationer, på ett hållbart och ett klimatsmart sätt.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om webbplatsen   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL