GAMLA STAN / REDAREPLAN - MED UTSIKT ÖVER VÄTTERN

Gamla stan består av fem loftgångshus och tio höghus med cirka åtta hundra lägenheter. Lägenheterna har en genomgående hög standard, många har sjöutsikt. 

Eftersom Gamla stan ligger i centrala Motala är serviceutbudet mycket gott. Allt ifrån Stadsbibliotek till hamn ligger inom bekvämt promenadavstånd. Hamnen är sommartid full av liv och rörelse, båtar och restauranger. Det är ett populärt område, uppskattat inte minst för det centrala läget och närheten till Vättern. De äldre gläds åt hiss i alla hus. Området har ett rikt föreningsliv och ingår i Framtidsprojekten, som du kan läsa mer om på www.platen.se

REDAREPLAN - man behöver aldrig gå långt Redareplan är uppbyggt kring hästhandlare Gustavssons gamla trädgård, hans gamla äppelträd är ännu kvar till glädje för dem som bor här. 

I de fem husen, uppbyggda kring två gårdar, finns femtiotre lägenheter, från två till fyra rum och kök. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Tre av husen har hiss. På gårdarna finns cykelhus och lekplats. Redareplan ligger vid en återvändsgränd och är lugnt och bilfritt, ett populärt område med många barnfamiljer. Det tar ungefär tio minuter att gå till centrum. Till Vätterns strand tar det två minuter. En fotbollsplan och en lekpark ligger granne med Redareplans hus, och tvärs över Drottninggatan ligger en livsmedelsaffär. Med centrum utanför dörren behöver man aldrig gå långt (om man inte vill det).

OMRÅDESFAKTA

Cirka 800 lägenheter
Lägenheter: 1-4 rum
Hiss i alla hus
Övernattningslägenheter
Garage och P-platser
REDAREPLAN
Drygt 90 lägenheter
Lägenheter: 1-5 rum
Alla lägenheter har balkong eller uteplats
Hiss i de flesta av husen
Garage och P-plats

Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala
Tel 0141-22 89 00 | Fax 0141-532 46
E-post: info@platen.se

Bostadsstiftelsen Platen är ett mycket stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är dominerade på hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda allsidiga, goda och prisvärda bostäder till alla.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om cookies   |   GDPR   |   Bildbank