MINA SIDOR - LOGGA IN    |     KONTAKTA OSS    |     JOBBA HOS OSS    |     DRIFTSINFORMATION ”facebook”

Hem / OM OSS / Projekt / Förnyelseprojekt Gamla stan

FÖRNYELSEPROJEKT I GAMLA STAN

Ett förnyelseprojekt av Timmermansgatan 24 och Nedre Rådmansgatan 9 kommer att startas upp under våren 2020. Hela projektet beräknas att slutföras under våren 2021.

Film om nyrenoverad lägenhet

VARFÖR SKA HUSEN RENOVERAS?

Husen är byggda 1974 och efter närmare 50 år har vissa tekniska installationer och andra bygginstallationer blivit märkta av ålder och detaljer slits ut. Under 50 år har också byggkraven förändrats, som vi måste ta hänsyn till vid en renovering. Lagen ställer t ex idag högre krav på minskad energiåtgång än när husen byggdes. Hyresgästens behov och önskemål om standard ser också annorlunda ut idag. Det är för att möta upp morgondagens krav från lagar och förordningar, hyresgästens önskemål om standard och för att säkerställa en fungerande fastighet som vi har beslutat att starta förnyelseprojektet.

DET HÄR KOMMER VI ATT GÖRA

Vatten- och avloppsstammar byts ut. Badrummen renoveras och får en ny standard med bland annat handdukstork, vägghängd WC-stol och vitt kakel på väggarna och klinkergolv. Det är även förberett för tvättmaskin och torktumlare. 
Köket får ny köksinredning, hällspis, diskmaskin och nya kyl- och frysskåp. I hallen blir det ny dörr och vinylklickgolv. Lägenheten målas om och får nya innerdörrar. Anpassning görs också av ventilation och värme till de nya köken och badrummen.

HUR PÅVERKAR RENOVERINGEN VÅRA HYRESGÄSTER?

Under renoveringen av lägenheterna kommer de berörda hyresgästerna att erbjudas möjlighet till en möblerad evakueringslägenhet. Anna, som är vår ombyggnadssamordnare, kommer tillsammans med hyresgästen göra en planering för flytt till evakueringslägenheten. Hyresgästen tömmer de rum som ska renoveras och förvarar det i vardagsrum och sovrum.

FAKTA OM FÖRNYELSEPROJEKT GAMLA STAN

Byggstart: V15, 2020
Färdigställt: V14, 2021
Adresser: Timmermansgatan 24, Nedre rådmansgatan 9
Antal lägenheter: 91 st

Kontaktuppgifter ombyggnadsamordnare:
Anna Nordqvist tel 0141- 22 89 73, 
Telefontid: Måndag, Tisdag, Torsdag 13.00-15.00

Det här gör vi i lägenheten

Badrummet:
Vägghängd WC-stol, vitt kakel upp till taket, klinkergolv, eluttag, badrumsskåp med belysning samt El-handdukstork.  Vanlig kommod under tvättstället. Duschvägg rak med draperiskena.  Förberett med eluttag och tappkran för hyresgästens egna tvättmaskin och torktumlare där det finns plats. Torkskåp tas bort.

Köket:
Vinylklickgolv, målade väggar Ny köksinredning, hällspis med varmluftsugn, diskbänk, diskmaskin där det är teknisk möjligt, kolfilterfläkt. Kombinerad kyl/frys i 1 och 2 r o k samt sep. kyl, frys i 3 och 4 r o k.

Hall:
Ny tamburdörr, vinylklickgolv, målade väggar.

WC:
Golvstående WC-stol, tvättställ, klinkergolv, målade väggar.

Övriga utrymmen, huset

Tvättrum:
Ny ettgreppsblandare i bef. tvättbänk, våtrumsmatta på golv.

Lägenheten:
Vitmålade tak och väggar i hall, kök, WC och tvättrum. Nya innertak i badrum Nya innerdörrar i lägenheten. (dörr mellan kök/hall samt hall/vardagsrum tas bort) Ny el-central, jordade eluttag i hela lgh. Nya takdosor med EU standard.  Anpassning av ventilation och värme till de nya köken och badrummen.

Huset:
Stambyte.

Tel 0141-22 89 00 
E-post: info@platen.se
Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala

Bostadsstiftelsen Platen är ett stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är en viktig aktör på den lokala hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda lägenheter för alla generationer, på ett hållbart och ett klimatsmart sätt.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om webbplatsen   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL