MINA SIDOR - LOGGA IN    |     KONTAKTA OSS    |     JOBBA HOS OSS    |     DRIFTSINFORMATION ”facebook””youtube””Linkedin”

 

ARKIV

DEN 1 JULI ÄR FIBERNÄTVERKET UPPGRADERAT...

Publicerad 2018-06-29

Under juni månad har arbetet pågått att byta utrustning i cirka 1 200 lägenheter för att det nya fibernätverket ska kunna levereras på ett tillfredsställande sätt. Nu är alla byten genomförda och nu är det öppna bredbandsnätet i drift på samtliga adresser som varit tänkta att driftsätta. De adresser som inte är aktuella finns omnämnda här. 

Detta innebär att försäljare för de leverantörer som finns i iTUX-nätverket nu kommer att kontakta hyresgäster på olika sätt och erbjuda de tjänster de kan leverera i det öppna fibernätverket. Men observera att de tjänster de säljer inte påverkar det grundutbud av TV-kanaler som ingår i hyran, se vår kanalplan

VI BYGGER FÖR MOTALAS FRAMTID - DAGS FÖR ÄNNU...

Publicerad 2018-06-28

I bostadsområdet Gamla Stan har Bostadsstiftelsen Platen fyra byggrätter. Bostadsstiftelsen ska i ett inledningsskede bygga två hus på två av dessa tomter. De två nya husen kommer att placeras i korsningen Bispmotalagatan - Nedre Borgmästaregatan samt Bispmotalagatan - Nedre Rådmansgatan. Läget är centralt med promenadavstånd till citykärnan och ett stenkast från Vättern. 

I mars 2018 tog styrelsen ett beslut om byggstart och den 29 juni 2018 kl. 15.00 tas det första spadtaget.

Det kommer att byggas två stycken trevåningshus med 21 lägenheter i varje hus.  Storlekarna på lägenheterna varierar från yteffektiva ettor till välplanerade fyra rum och kök. I husen finns hiss. Samtliga lägenheter har inglasade balkonger. På entréplanet i respektive hus kommer det att finnas en trivsellokal som kan användas av hyresgästerna i fastigheten.

Bostadsstiftelsen Platen samverkar med NCC i detta byggprojekt.

Husen beräknas vara klara för inflyttning i december 2019.

TELIA ÄR INTE LEVERANTÖR I ITUX-PORTALEN

Publicerad 2018-06-26

Telia har erbjudits möjligheten att vara leverantör i iTUX-portalen, men har själva valt att inte vilja fortsätta leverera tjänster till våra hyresgäster.  För hyresgäster som har avtal med Telia, så avslutas tjänsten i samband med att migreringen sker från Öppen fiber till iTUX- fibernätverk. 

Då vi fått många frågor kring detta, väljer vi att lägga ut denna information som en förklaring.

VIKTIG INFORMATION OM LANSERINGEN AV DET NYA...

Publicerad 2018-06-14

Vi befinner oss mitt i pågående lansering av iTUX Motala, det nya öppna fibernätverket. Som hyresgäst är det ett par saker som du behöver känna till.

När kopplas du som hyresgäst om till det nya öppna bredbandsnätet?

Datumet för när din lägenhet kopplas om framgår på den nya hemsidan https://motala.itux.se/. Skriv in din adress i den gröna rutan till höger för att få uppgift om tidpunkten för omkopplingen.

I cirka 1 200 av våra lägenheter kommer ny utrustning att installeras. Installation av utrustning påverkar inte tidpunkten för när den valda tjänsten kan börja användas.   

Vad måste du göra i samband med omkopplingen?

I samband med omkopplingen kommer leveransen från din befintliga tjänsteleverantör inte att upphöra, såvida du inte har tjänst från Telia eller Borenet. Telia och Borenet har valt att inte fortsätta leverera sina tjänster i iTUX Motala. Har du en tjänst från någon av dessa två tjänsteleverantörer behöver du beställa en ny tjänst på hemsidan https://motala.itux.se Startdatumet för din nya tjänst blir omkopplingsdatumet för din adress. Kontaktar du din nya tjänsteleverantör via telefon kan tjänsteleverantören se omkopplingsdatumet.

Tänk på att det kan ta några dagar att erhålla ny kundutrustning (wifi-router. IPTV-box osv) från din tjänsteleverantör.

OBS! Grundutbudet av TV-kanaler och bredbandstjänster från Com Hem via kabel-TV-uttaget (tre hål i väggen) påverkas inte och fortsätter att levereras precis som vanligt.

Måste du säga upp din nuvarande tjänst från Telia?

Nej. Telias tjänster via fibernätverket kommer att avvecklas automatiskt. Ingen uppsägning krävs av dig. Om du redan har sagt upp tjänsten kommer Telias tjänster upphöra från den tidpunkt som uppsägningen avser.

Har du fler frågor?

iTUX driver det öppna fibernätverket. Kontakta iTUX support på 0771-40 70 77 om du har ytterligare frågor. Du kan även hitta svar på vanliga frågor via hemsidan https://motala.itux.se/faq/

Om du har frågor om möjliga tjänsteleverantörers utbud i fibernätverket, t ex pris, så vänder du dig direkt till respektive tjänsteleverantör.  

SECURITAS ÖVERTAR ANSVARET FÖR...

Publicerad 2018-06-01

Fr o m 1 juni 2018 tar Securitas över ansvaret för all parkeringsbevakning för Bostadsstiftelsen Platens områden och parkeringsplatser. 

Förändringen innebär att det är Securitas som "lappar" bilar som står felparkerade i våra områden, vilket innebär att du som parkerat bilen på en felaktig plats får en kontrollavgift. Avgiften ska betalas till Securitas. Eventuella klagomål ska framföras direkt till Securitas på telefon 08 - 735 29 99. 

Omskyltning i alla våra områden med kontaktuppgifter till Securitas pågår just nu i våra områden.   

 

Telefon 0141-655 855 
E-post: info@platen.se
Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala

Bostadsstiftelsen Platen är ett stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är en viktig aktör på den lokala hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda lägenheter för alla generationer, på ett hållbart och ett klimatsmart sätt.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om webbplatsen   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL