MINA SIDOR - LOGGA IN    |     KONTAKTA OSS    |     JOBBA HOS OSS    |     DRIFTSINFORMATION ”facebook””youtube””Linkedin”

Hem / OM OSS / Projekt / Nybyggnation / Facklan

FACKLAN - VI BYGGER FÖR MOTALAS FRAMTID

Det var här det en gång startade...
I mitten av 50-talet togs det första spadtaget i kvarteret Facklan. Det var det första bostadsområdet som Bostadsstiftelsen Platen byggde efter att stiftelsen bildats. Nu bygger vi vidare på tidigare visioner om ett modernt boende och en utveckling av hela kvarteret. Bostadsstiftelsen Platen investerar för Motalas framtid med sikte på vår vision: Ett samhälle för generationer

MODERN PLANLÖSNING MED BALKONG

Här bor du i en välplanerad lägenhet med modern, öppen och genomtänkt planlösning där varje kvadratmeter kommer till sin rätt. Till alla lägenheterna ingår generösa balkonger. Varje balkong har en öppen och en inglasad del, marklägenheterna har en inglasad uteplats istället för balkong.

Köken är funktionella och praktiska med modern design som gör livet både bekvämt och enkelt. Köken är utrustade med diskmaskin. Badrummen är helkaklade och har tvättmaskin och torktumlare för ett behagligt vardagsliv. Lägenheterna har praktiska förvaringslösningar med förråd eller klädkammare i lägenheten. 

Den öppna planlösningen ger rymd och ljus till lägenheten. Det i kombination med de fina balkongerna ger en luftig planlösning med möjlighet att njuta av sommarkvällen med utsikt från inglasningen.

Klicka här för att ladda ned en katalog med mer fakta, planlösningar och hyror.
Se höghuset i 3D och se all information om respektive lägenhet genom att gå till bostadsväljaren. 
GÅ TILL BOSTADSVÄLJAREN

FAKTARUTA - HÖGHUSET FACKLAN

ADRESS Luxorgatan 12
TILLTRÄDE Februari 2023
HYRA  7 345 - 16 389 :-
BOAREA 52 - 118 kvm
ANTAL BOSTÄDER 64
RUM 1 - 5
BOENDEFORM Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Hyresrätt
HISS Ja
SVANENMÄRKNING Ja
INGÅR I HYRAN Värme Varmvatten Vatten

BILDER FRÅN LÄGENHETERNA

Byggstart:
Våren 2021

Start för uthyrning:
12 april 2022

Planerad inflytt:
1 februari 2023

UTHYRNINGSPROCESSEN 


Skriv in dig i Platens intresseregister - Klicka här för att komma till Mina Sidor.
• För varje dag du står aktiv i registret får du ett köpoäng

• Boka dig på lägenheter som du är intresserad av. Du kan max ha fem intressebokningar samtidigt.
• När ansökningstiden gått ut - sorteras intressenterna utifrån köpoäng

• Den som har mest poäng erbjuds lägenheten
• Efter personligt samtal tackar intressenten ja eller nej till lägenheten
• Om intressenten som har mest köpoäng tackar ja till lägenheten skrivs kontrakt men om intressenten tackar nej går erbjudandet vidare till den
som har näst flest köpoäng.

• Om den intressenten tackar ja till lägenheten skrivs kontrakt,
annars går den vidare till den som haft tredje flest köpoäng osv.

BOSTADSVÄLJAREN

Se, jämför och hitta ett boende som möter dina önskemål.
Bostäderna går att filtrera för att begränsa urvalet och lättare se var de olika lägenheterna finns i huset. I bostadsväljaren finns bofaktablad på varje lägenhet.
Klicka på knappen eller bilden för att komma till bostadsväljaren.

SVANENMÄRKT

Hållbarhet är viktigt för oss i många avseenden, därför kommer det nya huset att bli Svanenmärkt. Målet är att uppnå en god boendestandard med bra materialval, med så liten miljöpåverkan som möjligt.

EN ÖVERSYN AV HELA OMRÅDETNÄRMILJÖN FÖRÄNDRAS OCH UTVECKLAS

I parken utanför huvudentrén kommer cykelbanan att få en ny sträckning ner till Storgatan för att skapa en ökad säkerhet för cyklister.
Ett anpassat parkeringsdäck kommer att byggas inne på gården. Parkeringsdäcket är i två plan, delvis under mark, 
där det också finns plats för förvaring av cyklar.

Under byggtiden kommer ersättningsplatser erbjudas för berörda parkeringsplatser. 

PLANLÖSNINGAR

ENTRÉVÅNING
2 rum och kök till 3 rum och kök

VÅNING 2 TILL 7
1 rum och kök till 3 rum och kök

VÅNING 8-12
4 rum och kök, étage nedre plan

VÅNING 9-13
4 rum och kök, étage övre plan

VÅNING 14
Bistro

VÅNING 15
Gemensamhetslokal och 5 rum och kök

PLANLÖSNING
1 rum och kök - 52 kvm

RUNDVANDRING
1 rum och kök - 52 kvm

PLANLÖSNING
2 rum och kök - 67 kvm

RUNDVANDRING
2 rum och kök - 67 kvm

PLANLÖSNING
2 rum och kök - 71 kvm

RUNDVANDRING
2 rum och kök - 71 kvm

PLANLÖSNING
3 rum och kök - 74 kvm

RUNDVANDRING
3 rum och kök - 74 kvm

PLANLÖSNING
3 rum och kök - 80 kvm

RUNDVANDRING
3 rum och kök - 80 kvm

PLANLÖSNING
4 rum och kök - 104 kvm, étage

RUNDVANDRING
4 rum och kök - 104 kvm, étage

SE UTSIKTEN FRÅN DE OLIKA VÅNINGSPLANEN

VIDEOVYER
Så här är filmerna är tagna

KAMERA 1 - FASAD MOT VÄSTER
Vy mot syd

KAMERA 2 - FASAD MOT NORR
Vy mot nordväst

KAMERA 3 - FASAD MOT ÖSTER
Vy mot syd

KAMERA 4 - FASAD MOT ÖSTER
Vy mot norr

KAMERA 5 - FASAD MOT SÖDER
Vy mot sydväst

50-TALSMILJÖ I NY FORM

Det nya huset tar upp formerna från tidigare bebyggelse och samtidigt kommer man redan från våning sju få fin utsikt över Vättern om vädret tillåter. Nu bygger vi Motalas högsta hus med hyresrätter som har en fantastisk utsikt över Vättern med närhet till Nordens största insjöbad - Varamon

GEMENSAMHETSLOKAL MED TAKTERASS

Huset består av 15 våningar med 64 lägenheter i olika storlekar från 1 till 5 rum och kök, några etagelägenheter. Det finns en gemensamhetslokal med takterass på plan 15 för hyresgästerna. Huvudentrén är placerad mot öster, men det finns även en entré från väster.

EN FIKA PÅ VÅNING 14 MED UTSIKT 

På plan 14 byggs en offentlig lokal som t ex kan hyras ut till en bistroverksamhet. Lokalen har med egen glashiss på utsidan av huset.  Byggstart är planerad till början av år 2021 och huset beräknas vara klart under början av år 2023.

Hitta till kvarteret Facklan

Följ hur huset växer fram...

Utsikten från våning 15

2022-02-10

Närhet till allt. Med en fantastisk utsikt över Vättern! Nu håller vi på och bygger Motalas nya landmärke Facklan i centrala Motala. Huset blir 15 våningar högt med sammanlagt 64 lägenheter på 1 till 5 rum och kök.


Att bygga ett 15-våningshus

2022-02-10

Har du funderat på att bygga ett 15-våningshus? Det är ganska enkelt säger Kent Lindström från Prefab teknik, som monterat väggelementen på Facklan.
- Det här har varit ett riktigt fint projekt med riktigt fina samarbetspartners. Jobbar alla som ett team, ja, då är det enkelt att bygga ett sådant här hus, säger han.

Nu har vi nått 15:e våningen

2022-02-08

För fem månader sedan var grunden färdig och vi kunde börja bygga ytterväggarna på Facklan. Sedan dess har vi byggt ungefär en våning i veckan. I förra veckan nådde vi 15:e våningen. Nu återstår en hel del arbete inne i själva huset innan våra hyresgäster kan flytta in.
Häng med från första våningen och se hur Motalas nya landmärke tar form. Vi börjar hyra ut de 64 lägenheterna den 12 april.

Nu har kranen fälts

2022-02-03

I veckan fälldes den stora kranen vid vårt bygge av Motalas nya landmärke, höghuset i Facklan.
Nu har vi nått 15:e våningen och den 82 meter höga kranen kunde monteras ned. För att transportera bort den 40 ton tunga kranen behövdes nio långtradare.

Vi kikar in i bygget

2021-12-28

Motalas nya landmärke Facklan växer med ungefär en våning i veckan. Men ännu återstår mycket att göra inne i huset. Innerväggar ska upp, köksinredning ska monteras – för att nämna något av allt som våra hantverkare behöver göra innan det är dags för våra hyresgäster att flytta in. 

Vi har nu kommit till trettonde våningen av sammanlagt femton i vårt bygge av Motalas högsta hus med hyresrätter. Och häng med på en rundvandring inne i huset!

Parkeringsdäcket i Facklan

2021-11-23

Nu är vi klara med väggar och golv i parkeringsdäcket i kvarteret Facklan. Parkeringsdäcket blir i två plan, ett plan delvis under mark. I parkeringsdäcket finns det också plats cykelförvaring och självklart kommer det att finnas laddstolpar.

Och vi har kommit till tionde våningen i vårt bygge av Motalas högsta hus med hyresrätter. Uthyrningen av de 64 lägenheterna börjar våren 2022.

Fin utsikt från sjunde våningen

2021-10-19

Nu har vi kommit till sjunde våningen som också ger en fin utsikt över Vättern och Motala. Huset växer på höjden och nu börjar även garaget ta form. Golvet i garaget är gjutet och väggarna börjar växa fram.

Huset växer på höjden...

2021-09-14

Nu växer Facklan med ungefär en våning i veckan. Nu har vi kommit till våning tre, så ännu återstår en hel del våningar innan vi når den 15:e. Huset bjuder redan från våning sju på fantastiska solnedgångar i Vättern och en milsvid utsikt runt Motala.

Väggarna monteras

2021-08-16

Nu har vi börjat montera ytterväggarna på vårt 15-våningshus Facklan. Varje våning tar ungefär en vecka att montera. Sedan återstår en hel del arbeten invändigt innan huset är klart.

Kranen är på plats!

2021-08-13

Nu är den stora kranen på plats vid Facklan! Den ska bland annat lyfta upp de färdiga ytterväggarna till 15:e våningen, så det krävs en rejäl kran med en maximal höjd på 82 meter!

Nu är första gjutningen gjord

2021-05-18

Nu har vi börjat med grunden på Motalas nya landmärke – vårt 15-våningshus Facklan. Första gjutningen av kantbalkar och fundament är utförda i grunden. Nu fortsätter
armering och väggformar upp till marknivå. Tidplanen hålls och grunden kommer vara klar till de första väggelementen kommer efter semestern.

Nu har det symboliska första spadtaget tagits

2021-04-21

Under onsdagen den 21 april 2021 togs det symboliska första spadtaget av Daniel Starkengren, styrelseordförande i Bostadsstiftelsen Platen, Carolin Unéus Samhällsbyggnadsnämndens ordförande i Motala kommun samt Marcus Sandlund, affärschef, NCC.    

Där med är byggnationen officiellt igång. Schaktningen har påbörjats för att få rätt nivå på grundläggningen. Huset beräknas vara klart för inflyttning våren 2023. Uthyrningen av lägenheterna kommer att starta första halvåret 2022 och kommer att ske enligt ordinarie uthyrningspolicy och rutin.

Telefon 0141-655 855 
E-post: info@platen.se
Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala

Bostadsstiftelsen Platen är ett stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är en viktig aktör på den lokala hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda lägenheter för alla generationer, på ett hållbart och ett klimatsmart sätt.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om webbplatsen   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL