MINA SIDOR - LOGGA IN    |     KONTAKTA OSS    |     JOBBA HOS OSS    |     DRIFTSINFORMATION ”facebook” ”youtube”

 

FACKLAN - VI BYGGER FÖR MOTALAS FRAMTID

DET VAR HÄR DET EN GÅNG STARTADE... 

I mitten av 50-talet togs det första spadtaget i kvarteret Facklan. Det var det första bostadsområdet som Bostadsstiftelsen Platen byggde efter att stiftelsen bildats. Nu bygger vi vidare på tidigare visioner om ett modernt boende och en utveckling av hela kvarteret. Bostadsstiftelsen Platen investerar för Motalas framtid med sikte på vår vision: Ett samhälle för generationer

EN FIKA PÅ VÅNING 14 MED UTSIKT 

På plan 14 byggs en offentlig lokal som t ex kan hyras ut till en bistroverksamhet. Lokalen har med egen glashiss på utsidan av huset. Byggstart är planerad till början av år 2021 och huset beräknas vara klart under början av år 2023.

EN ÖVERSYN AV HELA OMRÅDET

I parken utanför huvudentrén kommer cykelbanan att få en ny sträckning ner till Storgatan för att skapa en ökad säkerhet för cyklister. 

NÄRMILJÖN FÖRÄNDRAS OCH UTVECKLAS

Ett anpassat parkeringsdäck kommer att byggas inne på gården. Parkeringsdäcket är i två plan, delvis under mark, där det också finns plats för förvaring av cyklar. Under byggtiden kommer ersättningsplatser erbjudas för berörda parkeringsplatser. 

50-TALSMILJÖ I NY FORM

Det nya huset tar upp formerna från tidigare bebyggelse och samtidigt kommer man redan från våning sju få fin utsikt över Vättern om vädret tillåter. Nu bygger vi Motalas högsta hus med hyresrätter som har en fantastisk utsikt över Vättern med närhet till Nordens största insjöbad - Varamon

GEMENSAMHETSLOKAL MED TAKTERASS

Huset består av 15 våningar med 64 lägenheter i olika storlekar från 1 till 5 rum och kök, några etagelägenheter. Det finns en gemensamhetslokal med takterass på plan 15 för hyresgästerna. Huvudentrén är placerad mot öster, men det finns även en entré från väster.

HUR ANMÄLER MAN SITT INTRESSE?

Lägenheterna kommer att släppas för uthyrning under 2022 och uthyrning sker enligt ordinarie uthyrningsrutin via Bostadsstiftelsen Platens hemsida. Är du intresserad av en lägenhet i nyproduktionen måste du registrera dig som sökande på Mina sidor.

Registrera dig som sökande här >>

HÖGHUSET KVARTERET FACKLAN

Område: Facklan
Adress: Luxorgatan 12, Motala
Antal lägenheter: 64 
Antal våningar: 15 
Byggstart: I början av 2021 
Färdigt: I början av 2023

• 1 till 5 rum och kök, några etagelägenheter
• Gemensamhetslokal med takterass för hyresgäster
• Bistro på plan 14 med egen glashiss på utsidan av huset • Nytt parkeringsdäck i två plan, delvis under mark
• Ny cykelbana ner till Storgatan

SVANENMÄRKT
Hållbarhet är viktigt för oss i många avseenden, därför kommer det nya huset att bli Svanenmärkt. Målet är att uppnå en god boendestandard med bra materialval, med så liten miljöpåverkan som möjligt.

Väggarna monteras

2021-08-16

Nu har vi börjat montera ytterväggarna på vårt 15-våningshus Facklan. Varje våning tar ungefär en vecka att montera. Sedan återstår en hel del arbeten invändigt innan huset är klart.

Kranen är på plats!

2021-08-13

Nu är den stora kranen på plats vid Facklan! Den ska bland annat lyfta upp de färdiga ytterväggarna till 15:e våningen, så det krävs en rejäl kran med en maximal höjd på 82 meter!

Nu är första gjutningen gjord

2021-05-18

Nu har vi börjat med grunden på Motalas nya landmärke – vårt 15-våningshus Facklan. Första gjutningen av kantbalkar och fundament är utförda i grunden. Nu fortsätter
armering och väggformar upp till marknivå. Tidplanen hålls och grunden kommer vara klar till de första väggelementen kommer efter semestern.

Nu har det symboliska första spadtaget tagits

2021-04-21

Under onsdagen den 21 april 2021 togs det symboliska första spadtaget av Daniel Starkengren, styrelseordförande i Bostadsstiftelsen Platen, Carolin Unéus Samhällsbyggnadsnämndens ordförande i Motala kommun samt Marcus Sandlund, affärschef, NCC.    

Där med är byggnationen officiellt igång. Schaktningen har påbörjats för att få rätt nivå på grundläggningen. Huset beräknas vara klart för inflyttning våren 2023. Uthyrningen av lägenheterna kommer att starta första halvåret 2022 och kommer att ske enligt ordinarie uthyrningspolicy och rutin.

Tel 0141-22 89 00 
E-post: info@platen.se
Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala

Bostadsstiftelsen Platen är ett stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är en viktig aktör på den lokala hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda lägenheter för alla generationer, på ett hållbart och ett klimatsmart sätt.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om webbplatsen   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL