MINA SIDOR - LOGGA IN    |     KONTAKTA OSS    |     JOBBA HOS OSS    |     DRIFTSINFORMATION ”facebook”

Hem / OM OSS / Coronainformation

AKTUELL HYRESGÄSTINFORMATION OM CORORNA-SITUATIONEN

YTTERLIGARE KOMPLETTERANDE INFORMATION OM CORONAVIRUSET

SAMLINGSLOKALER
Vi kommer under resten av året hålla våra samlings- och uthyrningslokaler stängda. Det finns alltså ingen möjlighet att hyra samlingslokaler under hösten 2020. 
Läs mer på vår hemsida.  https://www.platen.se/sv/samlingslokaler

PLATENDAGAR 2020 
Vi har tvingats ställa in de planerade Platendagarna i juli och augusti. Platendagarna skulle ha genomförts 28 juli i Charlottenborg, 4 augusti på Ekön, 6 augusti i Borensberg, 11 augusti på Väster och 13 augusti i Centrum. 

ÖVRIGT 
Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens råd och Kundcenter och Områdeskontor är fortsatt stängda för spontanbesök. Läs vidare nedan om alternativa kontaktvägar. I övrigt håller vi också fast vid att vi endast besöker din lägenhet efter kontakt med dig och att vi vidtar säkerhetsåtgärder inför besöket. Läs mer om detta i texterna här nedanför.  

3 juli kl 11.00

KOMPLETTERANDE INFORMATION OM CORONAVIRUSET

Det finns en oro i hela samhället just nu och vi får många frågor om vad Bostadsstiftelsen Platen gör.  Vi följer dagligen Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vidtar de åtgärder vi finner lämpliga i olika situationer.

En fråga som återkommer är hur våra städrutiner ser ut i gemensamma utrymmen som trapphus, källare och tvättstugor.  

Idag finns ingen särskild rekommendation från Folkhälsomyndigheten kring städning. Även om vi skulle utöka städfrekvensen kommer vi aldrig få garanterat fritt från baciller och eventuellt coronavirus i gemensamma utrymmen.

Vi hänvisar till myndigheternas rekommendationer att vara noga med sin handhygien, undvika att röra vid ansiktet. Hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk. Var och en i Sverige har ett personligt ansvar att medverka till att förhindra smittspridning och en skyldighet att vidta de åtgärder som krävs för att skydda andra mot smittorisk.

6 april kl 11.00

VÅRA OMRÅDESKONTOR STÄNGER FÖR OPLANERADE BESÖK

Bostadsstiftelsen Platen vidtar ytterligare åtgärder för att skydda sina hyresgäster och sin personal mot smittspridning av Coronaviruset.

Våra fem områdeskontor stänger för oplanerade besök.  De ärenden som du behöver ha kontakt med områdesteamet om kan du utföra via telefon på vardagar kl. 09.30 – 12.30 eller via respektive mejl till varje område:  För mejladresser, klicka på länken:  https://www.platen.se/sv/omradeskontor_kontakt eller besök vår hemsida.   

Felanmälan ska du inte göra till områdeskontoret. Den bästa vägen för felanmälan är fortfarande via Mina sidor, som du når via vår hemsida eller Kundcenters servicetelefon 0141 – 655 855 som är öppen på vardagar kl. 08.00 – 12.00.  

Du som har ett planerat besök med områdesteamet, får information i samband med bokningen av mötet, hur du möter personalen. Vi ber om överseende med de besvär som vårt beslut innebär, men det är av omtanke om dig och om vår personal som vi valt att genomföra detta. Läs även tidigare information om våra åtgärder.  För mer information om Coronaviruset, kan du besöka www.folkhalsomyndigheten.se
För information på andra språk, Länk här>>

23 mars 2020 kl. 13.00

Bostadsstiftelsen Platen vidtar nya åtgärder för att skydda sina hyresgäster och sin personal mot smittspridning av Coronaviruset.

Vi följer dagligen uppdateringar från Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter och fr o m den 19 mars gäller:
Vårt Kundcenter håller stängt för oplanerade besök. De flesta ärenden kan du utföra genom våra digitala kanaler eller via telefon.

MINA SIDOR
Den bästa vägen för felanmälan är fortfarande via Mina sidor, länk till Mina sidor >>

TELEFON
Kundcenters servicetelefon 0141 – 655 855 är öppen på vardagar kl. 08.00 – 12.00.
Där kan du prata med personalen om uthyrningsfrågor och göra felanmälan.

E-POST
Du kan också skicka mejl till kundcenter@platen.se
Vi kommer att bevaka inkommande mejl och vi hanterar ditt ärende inom 24 timmar.

CHATT
Vi har en ny chattfunktion på vår hemsida, där kan du under våra normala öppettider chatta direkt med någon ur vår personal.   

Även om Kundcenter är stängt, så hålls vår entré öppen och där finns blanketter för felanmälan, för uppsägningar och liknande. Du kommer dock inte kunna träffa någon vid ett sådant besök.  Du som har ett planerat besök, får information i samband med bokningen av mötet, hur du möter personalen.

Vi ber om överseende med de besvär som vårt beslut innebär, men det är av omtanke om dig och om vår personal som vi valt att genomföra detta. Läs även tidigare information om våra åtgärder. För mer information om Coronaviruset, kan du besöka www.folkhalsomyndigheten.se

18 mars 2020 kl. 15.00

BOSTADSSTIFTELSEN PLATEN VIDTAR NYA ÅTGÄRDER - CORONAVIRUS

Bostadsstiftelsen Platen vidtar nya åtgärder för att skydda sina hyresgäster och sin personal mot smittspridning av Coronaviruset.

Vi följer dagligen uppdateringar från Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter och fr o m idag gäller:  
Om du tänker besöka vårt Kundcenter eller våra områdeskontor, fundera på om det är nödvändigt eller om du istället kan använda digitala kanaler eller telefon för ditt ärende.

Tillhör du någon av riskgrupperna, om du nyligen varit utomlands eller om du har haft symptom som feber, hosta och snuva (även lindriga), så ber vi dig att avstå från att besöka oss.  

Om du har tänkt att göra en felanmälan, så ber vi dig att fundera över om det är nödvändigt att göra felanmälan just nu. Om du tillhör någon av riskgrupperna kommer vi i första hand att prioritera felanmälningar av akut karaktär.  

Vår personal har också instruktion att kontakta dig inför ett eventuellt besök inne i din lägenhet. Vi kommer att be dig att inte vistas i samma rum som vår personal när de avhjälper felet av omtanke om dig och vår personal.   

Använd gärna våra digitala kanaler för kontakt med oss. Du kan t ex göra felanmälan direkt via inloggning på Mina sidor via Platens hemsida.   För felanmälan/uthyrningsfrågor, ring Kundcenters servicetelefon 0141 – 655 855.  Om du har andra frågor, vänd dig till vår växel: 0141 – 22 89 00.  Du kan också chatta med oss på vår hemsida under ordinarie öppettider.  För mer information om Coronaviruset, kan du besöka www.folkhalsomyndigheten.se 

16 mars 2020 kl. 13.00

Tel 0141-22 89 00 
E-post: info@platen.se
Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala

Bostadsstiftelsen Platen är ett mycket stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är dominerande på hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda allsidiga, goda och prisvärda bostäder till alla.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om webbplatsen   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL