MINA SIDOR - LOGGA IN    |     KONTAKTA OSS    |     JOBBA HOS OSS    |     DRIFTSINFORMATION ”facebook”

Hem / FÖR DIG SOM BOR HOS OSS / Att betala hyran

SÅ HÄR BETALAR DU DIN HYRA

Nu finns fyra olika sett att få fakturan på din hyra. Det är e-faktura, autogiro, via mejl eller via brev. Den senaste möjlighet är med E-faktura. E-faktura innebär att du får din faktura direkt in på banken och där bestämmer du hur du vill betala den. Vissa banker erbjuder möjlighet att betala sin e-faktura via autogiro, annars gör man på samma sätt som när man betalar andra e-fakturor. Lättast är att kontakta sin internetbank för att få veta vad som gäller. Ibland använder vi möjligheten att skicka ut viktig information med hyresavin och då bifogas den informationen med e-fakturan. 
Vi erbjuder också möjligheten att få hyresavin via vanlig brevförsändelse.

Du kan även se dina hyresavier via Mina Sidor, om du loggar in via vår hemsida. Här finns även hyresavien som en PDF som du kan skriva ut.

E-FAKTURA

Du kan få din hyresavi som e-faktura till din internetbank för betalning. 

Anmälan sker via din internetbank senast den 3:e i månaden för betalning (dvs. om du ska betala din hyra för november, så ska fakturan betalas den 31 oktober och då måste du gjort ansökan i din internetbank senast den 3 oktober för att det ska fungera).

Hos vissa internetbanker kan du kombinera e-faktura och autogiro, kolla hur det fungerar med just din internetbank.

AUTOGIRO

Du kan ordna din betalning som autogiro. Då får du din avi via vanligt brev eller som en bilaga i ett mejl från oss, men betalningen sköts automatiskt av din bank (om hela summan finns på ditt konto). Autogiro dras normalt den sista vardagen i månaden. 

Om du vill betala via autogiro, kontakta din bank eller lämna in en särskild blankett i Kundcenter senast den 23:e i månaden innan betalning ska ske (dvs. om du ska betala din hyra för november, så dras autogirot den 31 oktober och då måste din ansökan om autogiro lämnats in senast den 23 september)

VIA MEJL

Du kan få din hyresavi som en bilaga i ett mejl. Då ansvarar du för att betala din hyra på det sätt du väljer. Anmäl din mejladress till vårt Kundcenter. Vi behöver dina uppgifter senast den 3:e i månaden för betalning (dvs. om du ska betala din hyra för november, så ska fakturan betalas den 31 oktober och då måste du lämnat in din mejladress senast den 3 oktober för att det ska fungera).

VIA BREV

Du kan få din hyresavi i ett kuvert. Då ansvarar du för att betala din hyra på det sätt du väljer. Om du inte valt något av de andra betalningssätten, så kommer hyresavin i ett brev.

Nu kan du ladda ner hyresavin som en PDF

1. Logga in på "Mina sidor"

2. Klicka på "min hyra"

3. I den grå rutan hittar man hyresfakturan som en pdf. När man klickar på PDFen öppnas den och du kan skriva ut den.

4. Hyresavin öppnas och du kan skriva ut den.

Platensgatan 1, Box 33, 591 21 Motala
Tel 0141-22 89 00 
E-post: info@platen.se

Bostadsstiftelsen Platen är ett mycket stort företag i förhållande till Motalas storlek. Vi är dominerade på hyresmarknaden och har drygt 20 % av ortens befolkning boende hos oss. Vår affärsidé är att erbjuda allsidiga, goda och prisvärda bostäder till alla.

© Bostadsstiftelsen Platen    |    Kontakta oss    |     Sitekarta    |    Om webbplatsen   |   GDPR   |   Bildbank  |   PS  |  SL